Bu Blogda Ara

2 Ağustos 2018 Perşembe


Rahip Brunson davası hakkında.

Olayın hiç içinde değilim. Kimdir, ne yapmıştır bilmiyorum açıkçası. Beni ilgilendiren 9 Aralık 2016 da tutuklanan birinin halen süren davasıdır. Bir kişi suçlu ise tutuklarsın, mahkeme edersin ve suçlu ise cezasını mahkeme verir. Yargıtay onaylar,
Anayasa mahkemesine gidilirse oda kararını verir ve cezasını çekmeye başlar. Bundan sonra ki süreç cezasını nerede çekeceğidir. Türkiye de mi? Amerikan vatandaşı olması itibariyle Amerika da mı? Bu farklı bir tartışma ve görüşme platformudur.Kimse buna bir şey söyleme hakkına sahip değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vereceği karara bağlıdır.Eğer 2016 dan beri bir insanı mahkeme ediyorsan ve hala suçlu mu suçsuz mu karar veremiyorsan burada bir sorun var demektir. Bunun izahı mümkün değildir.
Süreci adalet mekanizması içinde tutmak yanlış ve adalet mekanizmamızın eleştirilmesinde dünya kamu oyunda haklı noktalara taşır.
İnsanları vahşi hayvanlar gibi kafese kapatıp, başkalarının onu kafeste izlemesi doğru bir hareket değildir.
Adalet mekanizması çok basittir. Suçlu ise cezasını çeker, suçsuz ise evine gider. Bu kadar basittir.
Özel meseleler de adalet mekanizmasını kullanmak evrensel adalet anlayışına terstir ve doğru değildir. Böyle durumların oluşması adalet sistemini tartışmalı bir hale getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder