Bu Blogda Ara

24 Şubat 2017 Cuma

REFERANDUM UN ÖNEMİ

Anayasa taslağının ana nedenlerinden biri neymiş, biri bir zaman masaya anayasa fırlatılmış... O zaman biri anayasayı çiğnemek istemiş ve biride onu hükümete hatırlatmış. Şimdi ise anayasa rahat rahat çiğneniyor,hemen hemen her maddesi adeta yok sayılıyor ama kimse bir şey demiyor. Kimse dur sen anayasanın tarafsızlık maddesi dahil bir çok maddesini çiğniyorsun demiyor. Peki daha ne isteniyor? Bir kişiye bundan daha fazla yetki verilebilinirmi? Peki o zaman bu taslağa ne gerek var diyeceksiniz. Çok gerek var. Anayasayı ihlal eden bunun suç olduğunu bile bile ihlal ediyor. İstenen ise bunun suç olmaktan çıkarılması. Şu anda bir partinin çoğunluk hükümeti var, maazallah şayet parti parçalanır yada bir seçim kaybederse ne olur. Bu suçların hesabı sorulabilinir. İşte bu olmasın isteniyor. Partinin bölünmemesi için partili başkanlığın olması ve başkanın parti başkanı olması gerekir.
Sıra kararnamelerle, muhalefeti ortadan kaldıracak bir siyasi parti yasası yapmaya gelir. FETÖ ve terörist soruşturmaları nedeniyle muhalefeti ortadan kaldırmaya gelir sıra.
Başkan meclisi fes eder, ettiğinde meclis anında fes olur, tabii kendininde yeni bir seçime gitmesi gerekir ama başkan yenisi seçilinceye kadar görevi başında kalır. O noktadan sonra seçim ne olur Allah bilir.????Çünkü istediği an, istediği gibi OHAL ilan edebilir. İŞTE BU NEDENLE TÜM TÜRKİYE VATANDAŞLARI BU REFERANDUMUN ÖNEMİNDEN HABERDAR OLMALI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder