Bu Blogda Ara

9 Ocak 2017 Pazartesi

LAİK İNSAN OLMAZ, LAİK DEVLET OLURMUŞ. BENCE YANLIŞ.

Laik insan olmazmış, laik devlet olurmuş. Ne kadar yanlış bir söz. Önce şunu belirtmek isterim. Demokratik, sosyal bir hukuk devletinde esas olarak laik olmak gibi bir şart yoktur çünkü hukuk devletinde zaten her bir vatandaş aynıdır ve kanunlar karşısında inanç, ırk, renk, sosyal kimlik ve cinsiyet farkı gözetmez. İşte en önemli nokta budur. Bu özellikler zaten laik olmanında temelini oluşturur.
Laiklik bir din veya tarikat değildir. laiklik bir eğitimdir, her inanışın temel eğitimlerinden biri olan nefsi terbiye içerir, tolerans içerir, anlayış ve toplu yaşama yolu öğretisi içerir. Laik insan başkalarının inançlarına en az kendi inancı kadar saygı ve tolerans gösterir, yalnız inanç acısından değil ama yaşam tarzı acısından da tolerans gösterir. Esasına baktığımızda Laiklik diye özel bir kavramda yoktur, laiklik bir medeni insan olmaktır. Sorgulayan ama sorgulanmaya da tolerans göstermektir. İnançları ile bilimi özümseyerek, bunun yanında yine de inancını özgürce yaşayabilmektir. Sorgulamanın ibadetine mani olmayacağını bilmektir.
Laiklik özgür olmaktır, aklını ve beynini kimseye rehin vermemektir. Onun bunun  sözü ile değil, gerçeği araştırarak bulmaktır. Bulduğun gerçeği de  araştırmaktır.
Laiklik olmadığı zaman. tolerans, nefis terbiyesi yoktur. O nedenle ananın dizinden tahrik olur, öz kızına şehvetle bakabilirsin. Kadınları pazarda ganimet gibi satar, televizyonların önünde kafa keser, insanları canlı canlı yakabilirsin.
İŞTE BU NEDENLE ,İNSANLARI KOYUN SÜRÜLERİ HALİNE ÇEVİRMEYE ÇALIŞANLARIN HEDEFİ OLUR LAİKLİK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder